Herplaatsing vervolg
In dit hoofdstuk zullen we af en toe husky's, met of zonder 
stamboom, onder de aandacht brengen die heel dringend
op zoek zijn naar een nieuw tehuis.                                           voor actuele herplaatsers klik hier




• 14 februari •
Inka heeft een nieuw thuis gevonden

• 27 december 2012 •

Groot verdriet...  
Nieuw tehuis gezocht voor Inka
(Inka Of Nikolatsjka)
Nel Boeters schrijft ons het volgende: 
Is er misschien nog een lieve, nieuwe eigenaar te vinden voor mijn lieve hond Inka en kan diegene haar een heel fijne oude dag geven? Ik kan het noodgedwongen niet meer… en het zou een hele opluchting voor mij zijn. Ik doe echt niet zomaar afstand van Inka, geloof me, want ik heb haar al vanaf dat zij 13 weken oud was. Het is iets wat ik nooit had willen doen, maar ik heb geen andere keus. Ik hoop dat er iemand is die “mijn Inki” een fijn huis wil geven, dat zou mij vrede geven in deze hele moeilijke, maar noodzakelijke beslissing.

Knuffelen
Inka is een Siberian Husky teefje van bijna 10 jaar (geboren op 29-12-2002). Ze is nog erg levenslustig en is dol op aandacht en knuffelen. Ze is gek op mensen en kan heel goed overweg met katten en andere honden, al heeft ze wel een voorkeur voor reuen. Ze heeft tot vorig jaar augustus samen met haar mannetje IWAN bij mij geleefd, die toen helaas overleden is. Daar heeft ze het heel moeilijk mee gehad, maar ze is daar goed doorheen gekomen. Op dit moment leeft ze met 3 katten, wat heel goed gaat, maar de baas in huis blijft ze wel.

Inka zelf vertelt:
Ik ben een lieve zeer intelligente husky, praat graag hele verhalen. Ik bespreek de hele dag met mijn vrouwtje als ze thuis komt.
Ik heb er geen moeite mee om alleen thuis te blijven. Ik vind buiten wandelen ook erg fijn, maar ben verder een echte huismus. Buiten kan ik helaas niet loslopen want ik ben een echte husky. Kleine kinderen vind ik niet zo leuk maar met grotere kinderen kan ik heel goed opschieten. Sinds 2 jaar ben ik dol op zwemmen als ik maar eerst kan pootje baden en daarna duik ik er in. Ik heb een 1 blauw- en 1 bruin oog, helaas heb ik wel een lichte vorm van zwangerschapshormoon op beide ogen. Ik zie er verder goed mee alleen zit er een waas over. Ik krijg hiervoor van mijn vrouwtje lecithine tabletjes, wat 2 euro per maand kost. Ik heb een stamboom en mijn volledige naam is Inka Of Nikolatsjka

Belangstelling?
Mocht U interesse hebben belt u mij dan? Mijn telefoonnummer is 06-43806376





• 18 februari 2013 •
Chinook  is geplaatst

• 21 januari 2013 •
Helaas: Chinook is weer terug... De herplaatsing is door omstandigheden
niet geslaagd. Chinook blijft dus onverminderd uw aandacht vragen: wie
biedt hem dat veilige thuis, waar hij zichzelf kan zijn?

• 14 januari 2013 •
Super goed nieuws: Chinook gaat verhuizen. 
zie update hierboven
Hij krijgt een teckel broer en als hij na de zomer in conditie is, gaat
hij voor de step en met een vriend van hun baasjes mee voor de kar.

 
• 27 december 2012 •

Chinook, de Husky Puber   
Chinook is een mooie ongecastreerde reu van 14 maanden. Hij zoekt een baasje, die de tijd heeft en voldoende overtuigingskracht bezit om hem te leren wat wel en niet mag. Chinook vindt alles wat hij doet grappig en doet dat allemaal vol overgave; hij doet alles voor (negatieve en positieve) aandacht.

Grenzen
Doordat hij nogal aan zijn lot overgelaten is geweest, heeft hij moeite met grenzen, die aangegeven worden, maar ook met het bepalen van zijn eigen grenzen... en daaruit voortvloeiend: zijn rust te vinden. Chinook is wat onstuimig en daarom is een plaatsing bij zeer jonge kinderen niet zo'n goed idee.

Leren
Helaas heeft hij altijd 12 uur per dag alleen gezeten, hier gilt hij even wanneer hij alleen moet zijn, maar hij is vrij snel stil.
We trainen hem in de bench te blijven en dit gaat gelukkig steeds beter.

Wat betreft zijn omgang met katten... Zolang een kat niet wegrent voor hem gaat hij redelijk om met katten, dit is hij aan het leren.
Bent u klaar voor deze husky puber?

Contact
U kunt contact opnemen met Martine Berkhout
Tel:  0619278872
e-mail:  berkhoutmartine@gmail.com






• 14 januari 2013 •

Het gaat heel goed met  Danger, hij is inmiddels herplaatst  bij een nieuw gezin.
Zoals op deze foto's goed zichtbaar is, is hij vooral met de jongste husky uit het gezin dikke maatjes!



• 9 januari 2013 •

Er is zoveel belangstelling voor Danger, dat er inmiddels
een selectie plaatsgevonden heeft voor een nieuwe eigenaar.
U hoeft dus niet meer op de oproep voor herplaatsing van Danger te reageren.


• 18 december 2012 •

Een triest verhaal...  
Siberian Husky pup Danger
Danger is een Siberische Husky pup, reu, geboren 13-08-2012, kleur zwart/wit.
 Toen hij nog maar 14 weken oud was, was hij al vier keer van baas gewisseld. Uiteraard is dit is voor geen enkele hond goed, maar zeker niet voor zo'n jonge pup.
 Het lag ook zeker niet aan Danger, maar hij is, zoals zoveel honden die in het asiel zitten, ondoordacht aangeschaft en daarvan de dupe geworden.

Pleeggezin
Gelukkig zit hij nu alweer een paar weken bij een pleeggezin, dat heel veel tijd en aandacht in hem stopt en dat is te merken. Hij is nu zindelijk, luistert al heel goed naar commando's en is al een stuk gesocialiseerder naar andere honden toe. Niet dat hij lelijk naar ze deed, maar hij was soms een beetje te enthousiast en niet iedere hond is daarvan gediend. Daar er nog twee honden binnen dit pleeggezin zijn en een aantal katten heeft hij ook daar goed mee om leren gaan. Natuurlijk heeft een pup veel tijd en aandacht nodig, maar dit ras in het bijzonder is niet voor iedereen geschikt.

Blauwe ogen...
Danger is een bijzonder knappe verschijning, maar wij zijn niet op zoek naar iemand die alleen maar op zijn mooie blauwe ogen valt…
Deze honden willen werken en bezig zijn. Wij zoeken dan ook een nieuw baasje, die ervaring met honden heeft, liefst met dit ras en die veel tijd voor hem heeft om met hem te rennen, fietsen en om hem te trainen.


Verdiep u goed in het ras voor u erover denkt een hond aan te schaffen. Lees voor de Husky b.v. onderstaande link: http://siberianspirit.blogspot.nl/2007/07/de-siberische-husky.html

Contact:
Mailadres en telefoonnummer voor Danger:
info@dierenvangnet.nl
of bellen naar 0756170553 of naar 0612990210





• 18 februari 2013 •
Blitz is herplaatst
Het is gelukt: Blitz is herplaatst en in een leuk gezin. Ze zijn gekomen met hun huskyteefje en de twee honden waren meteen verliefd op elkaar en hebben gespeeld en gerend samen.
Het afscheid was moeilijk, maar dat Blitz nu een maatje heeft, maakt het afscheid dragelijk!!!


• 18 december 2012 •
Blitz is op zoek...
Door het overlijden van zijn vrouw is de baas van Blitz, Manfred, alleen komen te staan met de kinderen en de drie honden. Een onbeschrijfelijk verdrietige situatie. Het is dan ook begrijpelijk dat er, om alles goed "draaiende" te houden, zowel op korte als op langere termijn, maatregelen genomen moeten worden, die minder leuk zijn. Een van die maatregelen is, dat Blitz helaas herplaatst moet gaan worden.

Herplaatsing
Wij willen ons graag inzetten voor deze herplaatsing en hebben dan ook besloten om als uitzondering zelf een herplaatsingsartikeltje te maken voor Blitz, want na al het verdriet moet het gewoon in de toekomst weer beter gaan worden voor Manfred, de kinderen en natuurlijk ook voor Blitz, die in deze omstandigheden met veel verdriet, zorg voor en om de kinderen, het betaalde werk, dat "gewoon" moet doorgaan en het werk thuis, niet dat krijgt wat hij nodig heeft. En dat zal nog geruime tijd zo blijven...
Het is heel naar om in deze verdrietige omstandigheden ook nog afscheid te moeten nemen van je dierbare vriend, Blitz... maar het moet! De liefde voor Blitz en een goed en fijn leven, waarin hij "aan zijn trekken" kan komen is belangrijker dan hem in zijn gezin te houden met toch, zoals het er uit ziet, in de toekomst voor hem te weinig beweging en wat minder aandacht.

Blitz
Blitz is een ongecastreerde reu van 2 jaar en heeft geen stamboom. Hij is een heel lieve hond. Binnen is hij lekker rustig, maar zo gauw hij buiten komt verandert hij echt in een trekhond! Dus nieuwe eigenaar... bereid je daar op voor!
Buiten is hij aardig tegen andere honden en luistert ook goed als hij los wordt gelaten. Veel wandelen en misschien lekker naast de fiets vindt hij heerlijk!
Blitz is niet gewend met katten samen te leven, dus hoe de omgang daar mee is, is onbekend. Blitz kan ook goed samen met andere honden, hij leeft nu ook samen met 2 andere honden.
Een gezondheidsverklaring van de dierenarts is eventueel aanwezig als u daar prijs op stelt.
Ook voor Blitz gelden de "husky rules" en is het belangrijk u goed te verdiepen in dit bijzondere ras alvorens u zich aanmeldt voor Blitz. Kijk nog even op onze site bij:
http://siberianspirit.blogspot.nl/2007/07/de-siberische-husky.html

Contact
Mailen over Blitz kan via het mailadres van Patricia Bahr:
hierzijnweweer@gmail.com
of direct bellen met Manfred, de eigenaar van Blitz: 06-29194941





• 18 februari 2013 •  
Buck  
We denken er inmiddels niet meer aan om Buck te herplaatsen.

Het gaat het steeds beter en Sterre zal haar vriendje erg gaan missen...










• 11 december 2012 •
Nieuw tehuis gezocht voor Buck
Buck is een heel lieve, gecastreerde reu, die erg van een knuffel houdt. Hij kan heel goed loslopen rond het huis of tijdens het wandelen Buck loopt nooit weg.
Buck reageert direct op een commando en is eigenlijk wat dat betreft meer een herder dan een husky. Buck kan niet samen met een kat daar zal hij achteraan gaan.

BUCK KAN NIET ALLEEN ZIJN EN HEEFT DUS WEL EEN MAATJE NODIG

Waarom willen wij Buck herplaatsen?
Wij hebben een husky, Sterre en dachten dat een maatje voor Sterre erg leuk zou zijn. Dat is ook leuk, ware het niet dat wij zelf twee husky’s toch te veel vinden (we hebben ook nog een klein hondje). Het is uiteindelijk  geen goede beslissing van ons geweest.
Sinds ze met zijn tweeën zijn lijkt de balans toch een beetje te zijn verdwenen... Verder zijn er eigenlijk geen problemen met de honden, het ligt aan ons... omdat wij ons niet happy voelen met twee husky's.
De enige plek waar Buck wil verdwijnen is  op het strand, dit is erg jammer. Daar vindt hij het erg leuk om soms eens achter de duinenrij te gaan kijken. Het is niet echt weglopen, want hij komt wel weer terug.
Al met al hebben wij besloten... na heel veel wikken en wegen... het toch bij één husky te houden. We hebben Buck nu een aantal maanden en hij is 13 maanden oud.
Buck komt bij een familie met jonge kinderen vandaan, die door omstandigheden niet meer voor hem kon zorgen. Zo is hij bij ons terecht gekomen en hij heeft al veel geleerd. Buck graaft niet meer in de tuin wat hij in het begin wel deed en is veel relaxter geworden.
Kortom Buck is een zeer lieve vooral gehoorzame en vriendelijke hond.

Wie kan Buck een warm en gezellig huis bieden???
Informatie kunt u inwinnen bij:
Brigitta Wolf: 06-42729909 of 0251-658706




• 14 februari 2013 •
Zoran
heeft een nieuw thuis gevonden

 • 18 oktober 2012 •
Zoran zoekt een nieuw thuis
Zoran is een levenslustige Husky van 4 jaar. Hij zit vol energie en dynamiek, maar anderzijds is het een heel lieve, stille jongen in het bijzijn van mensen. Hij krijgt graag aandacht en knuffels en op dergelijke momenten is hij heel onderdanig. Hij ravot graag met andere honden van zijn grootte, het liefst met teefjes. Dominante reuen, die hem uitdagen zijn niet aan hem besteedt, dan begint hij zich ook te stellen.
Zoran houdt van wandelen, maar het liefst van al, zou je met hem moeten kunnen gaan joggen; daarbij moet je zelf wel over een gigantisch goede conditie beschikken, want éénmaal op snelheid is deze jongen niet meer tegen te houden.
Verder is hij is verzot op water en laat dan ook geen enkele kans voorbij gaan, als hij water in de buurt ziet; rivieren, plassen, vijvers, … alles kan hem bekoren, zelfs een oud bad in de tuin met water erin.
Het liefst houdt hij van de winter, sneeuw maar ook in de zomer kan hij echt genieten van de zon ondanks zijn dikke vacht.

Wandelingen
Tijdens wandelingen heeft hij alleen maar oog voor de omgeving en is het heel moeilijk om de aandacht op jou te richten, idem op de hondenschool. Het is een hele uitdaging, maar stap voor stap lukt het wel om de aandacht weg te trekken van de omgeving tijdens wandelingen. Er zijn heel veel trickers, die hem afleiden, zoals vogels, konijnen, kippen, eekhoorns, … Mensen en kinderen laat hij links liggen, maar als ze hem willen benaderen dan is hij in zijn nopjes. Hij krijgt heel graag aandacht.

Uitbreken
Uitbreken is echter hét probleem met husky's, zo dus ook met hem. Hoe hij het doet is een raadsel, maar hij raakt overal uit. Een goede, hoge stevige omheining is dan ook een must!!! Dit is eigenlijk het allerbelangrijkste om met Zoran een leuke, goede band op te bouwen. Als hij éénmaal is uitgebroken, slaat hij op de vlucht en is het onmogelijk om hem bij te houden; de kippen, konijnen, vogels die hij langs de weg tegenkomt zijn absoluut niet veilig. Dus voorkomen is beter dan genezen zegt men; dit uitbreken moet zeker met hem vermeden worden.
En dat is nu juist het probleem hier, de weiden rondom het huis zitten vol koeien, schapen en mag/kan niet volledig omheind worden doordat de eigenaars dit niet toestaan. Verhuizen is voor ons ook geen optie daar niemand wil verhuren aan mensen met veel honden, katten, konijnen.

Droomhond
Het is met andere woorden een droom van een hond, waar je natuurlijk wel tijd en energie moet insteken; wandelen, aaien, lopen, zwemmen … en een goede omheinde tuin, zodat er geen enkele mogelijkheid is om uit te breken en de omgeving onveilig te maken voor hemzelf of de kleine (huis)dieren. Maar vooral ook voor hem is deze situatie onveilig … stel maar eens voor dat hij onder tractor of auto komt!

Wij wonen in regio Brugge(België) maar zijn uiteraard bereid om naar Nederland te rijden mocht er daar voor hem een gouden mandje staan, want wij denken dat hij in Nederland meer kans maakt op een goed thuis aangezien je in Nederland veel meer vindt wat met husky's te maken heeft.
Het enige dat wij willen is dat deze lieverd een heerlijk en veilig thuis krijgt!

Contact
Lien Deckmyn
mailadres voor Zoran: zorandehusky@hotmail.be




• 28 oktober 2012 •
Diesel
Diesel is inmiddels herplaatst.
We zijn blij voor hem en wensen hem een mooie toekomst!

• 14 augustus 2012 •
Diesel zoekt een nieuw tehuis
Een super lieve speurneus

Via deze site zou ik heel graag mijn lieve husky Diesel ter herplaatsing aanbieden.
Diesel is een gecastreerde reu van 3 en een half jaar.
Diesel is een lieve, intelligente, vrolijke hond, die heel graag speelt met zijn piepballetje dat hij altijd weer bij je terug brengt. Als het even kan, wil hij het wel een flinke tijd volhouden. Diesel houdt van zwemmen en ook heeft hij geleerd om netjes naast de fiets lopen. Laat je hem gaan dan kan hij wel een gemiddeld brommertje inhalen.
Hij is rustig in huis en hij maakt de buren niet gek met zijn muziek. Gelukkig kan hij gerust een paar uurtjes alleen zijn. Blijf je echter te lang weg dan heeft hij wel zijn streken, maar maakt niks kapot. Ik kan ook echt niets verkeerd over Diesel zeggen; hij luistert goed, zolang hij natuurlijk het nut er van in ziet. Hij vecht niet met andere honden en tolereert onze twee poezen.
Diesel kan niet echt loslopen, want we wonen dicht bij het bos en daar gaat hij dan echt jagen en komt dus echt de eerste uren niet thuis! Hij heeft al vogels, muizen, ratten, kikkers, een fazant en een slang gedood, het is dus een goede jager met een super speurneus.
Waarom wij na heel lang denken hebben besloten om een goed thuis voor Diesel te zoeken ligt absoluut niet aan hem, maar aan ons. Met 8 weken oud is hij bij ons gezin terecht gekomen en we zijn echt stapel gek op hem maar Wij kunnen echter Diesel niet bieden wat een husky nodig heeft. Met pijn in ons hart hebben we besloten om voor hem te doen. Diesel moet kunnen rennen, zwemmen, een actief leventje leiden en niet op een flatje zitten maar lekker buiten rommelen. We werken allemaal veel of zitten op school dus gewoon te weinig tijd om Diesel te geven wat hij verdient.
Wij hopen via de site van Marjolein en Mariella een husky waardig thuis voor hem te vinden.

Contact
Ben je geïnteresseerd in diesel of wil je wat meer foto's en informatie hebben dan kan je ons bellen of mailen.
Anita Haameete : 0615210763
E-mail: anitaa@casema.nl





• 1 juni 2012 •
Doushka en Pinto
hebben het helemaal heerlijk bij Bianca. Kijk ze stralen met elkaar!




• 22 mei 2012 •

Doushka en Pinto
hebben deze week een nieuw thuis gevonden.

• 15 mei 2012 •

Doushka en Pinto zoeken een nieuw tehuis
Wij zijn dringend op zoek naar een baasje voor onze twee husky’s Pinto en Doushka.
Ze zitten wegens familieomstandigheden in het asiel, en zijn altijd samen geweest. We zien dan ook het liefst dat ze sámen naar een baasje gaan. Doushka is heel erg aan Pinto gehecht dus zij zal waarschijnlijk erg verdrietig worden als ze gescheiden worden.

Lieve en vrolijke honden
Pinto en Doushka zijn beiden 3 jaar oud en zijn erg lieve en vrolijke honden. Ze zijn niet waaks en vinden het heerlijk om aandacht te krijgen. Ze zijn geen katten gewend maar reageren hier in het asiel niet echt op ze, hoe dit gaat in een thuissituatie is natuurlijk moeilijk te zeggen. Ze gaan beiden goed met kinderen om, alleen kleine kinderen raden we af wegens hun onstuimigheid. Samen spelen vinden ze te gek. Ze gaan wel achter balletjes e.d aan maar komen ze niet terug brengen. Naast de fiets lopen vinden ze helemaal het einde, en hebben ze ook echt nodig. Ze zijn beiden zindelijk, ze zijn niet gecastreerd en gesteriliseerd.
Wie heeft er een plekje voor deze twee lieve schatten?
We hebben ook nog een filmpje van ze gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=AAS5T2tTlbA

Contact via het asiel:
Stichting Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11, 7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 055-5068600
E-mail: asiel@dierenbeschermingovergelder.nl
Pinto: http://www.overgelder.dierenbescherming.nl/asieldieren/hond/2/8990
Doushka: http://www.overgelder.dierenbescherming.nl/asieldieren/hond/2/8991





• 3 november 2011 •
Tayga is inmiddels geplaatst in een gezin, waar al een husky (een reu van twee jaar) aanwezig is.
Het klikte op alle fronten meteen heel goed. Tayga was in principe eerst alleen maar geïnteresseerd in de reu en ging daarna pas kennis maken met het gezin.
De honden eten inmiddels samen uit één bak en liggen lekker bij elkaar op het kussen.

We zijn erg blij dat Tayga nu een maatje heeft. We wensen haar een fijn leven verder samen met haar nieuwe gezin


• 20 oktober 2011 •
Via het Dierenasiel Alkmaar kregen we een mail met daarin de vraag of wij alsjeblieft hun asielhusky Tayga op onze site wilden plaatsen. Heel graag geven we aan dit verzoek gehoor...

Asiel Husky Tayga
Wij zijn dringend op zoek naar een blijvend baasje voor onze Siberian Husky Tayga, die nu al voor de derde keer in korte tijd weer bij ons in het asiel is teruggekomen. Inmiddels heeft ze bij ons gelukkig wel een vriendinnetje, zodat ze niet zo erg verdrietig is, zoals de laatste keer dat ze bij ons was.

Tayga is een prachtige rood/witte husky teef van amper 10 maanden met een heel lief karakter. Ondanks alles is ze een vrolijke, speelse hond, die haar energie iedere dag kwijt moet kunnen en ze is dan ook dol op spelen en rennen, vooral ook met andere honden.
Tayga heeft nog nooit los gelopen, dus weten we niet of ze los kan. Gezien het een husky is, valt dit sterk te betwijfelen. Ze gaat goed met kinderen om, maar is te onstuimig voor hele kleine kindjes, ze zou ze makkelijk in haar enthousiasme omver kunnen lopen. Een gezin met wat grotere kinderen die al stevig in de schoenen staan heeft zijn voorkeur. Het alleen kunnen zijn voor korte of langere tijd moet langzaam en zorgvuldig opgebouwd worden!!! Tayga gaat lekker mee in de auto, zwemt graag en het zou goed voor haar zijn als ze naast de fiets kon lopen om haar energie kwijt te kunnen. Buiten wil ze graag achter katten aan, ze is niet gewend met ze om te gaan in huiselijke kring.
Wie wil deze heerlijke hond het leventje geven, dat ze na alle omzwervingen verdient? We gunnen het haar zo!

Voor alle vragen omtrent Tayga kunt u contact opnemen met
Dierentehuis Alkmaar
Bergerweg 185, 1817 ML Alkmaar
072-5114861
mailadres: info@dierentehuisalkmaar.nl
www.dierentehuisalkmaar.nl




• 27 oktober 2011 •
Sitara is inmiddels geplaatst bij een jong gezin. Zij vinden Sitara helemaal geweldig en bij de kennismaking klikte het meteen. Sitara mocht gelijk met hen mee en al is het voorlopig natuurlijk nog wel aankijken hoe het gaat, de eerste berichten zijn goed en de wil is er van beide kanten. Sitara woont inmiddels in een mooie omgeving, krijgt veel beweging en heeft een vriendinnetje van 10 maandjes jong!

Good luck Sitara!

• 16 oktober 2011 •
Deze keer in de schijnwerper Sitara, een acht maanden jonge husky, die heel graag in aanmerking wil komen voor een herplaatsing. Lees haar verhaal:

Het verhaal van Sitara
Hallo!
Ik heet Sitara en ben een vriendelijk en ontzettend lief teefje van 8 maanden. Ik ben op 25 februari 2011 in Nederland geboren en heb een zwart/witte vacht en twee prachtige blauwe ogen. Momenteel woon ik in mooi Overijssel.
Helaas ben ik al 3 keer herplaatst. Het is een verdrietig verhaal:
Van mijn eerste eigenaar weet ik niets meer, maar bij mijn tweede eigenaar was het heel leuk. Ik was dol op de kinderen en de andere dieren, maar helaas hadden de toenmalige eigenaars niet genoeg tijd voor mij.
Mijn derde en huidige eigenaar heeft helaas geen tweede maatje meer voor mij en dat maakt mij erg verdrietig. Daarom zoek ik een nieuw "warm thuis" met 1 of meerdere honden. Als er kinderen in het gezin zijn zou dat ook leuk zijn.

Ik loop goed mee aan de riem, ben erg actief en speels, maar ik jaag wel een beetje (vooral op vogels), dus loslopen zit er voor mij niet in. Naast de fiets meelopen is geen probleem, dat vind ik heerlijk, vooral ook om eens lekker door plassen te banjeren. Van baggeren in de modder ben ik ook niet vies!
Ik ben zeer sociaal met andere honden en speel graag met ze.
Gelukkig ben ik helemaal gezond; ik heb mijn Europese dierenpaspoort, ben gechipt, ontwormd en heb alle vaccinaties gehad. Mijn vaccinaties zijn geldig tot 2012 en de rabiesenting tot 2014. Ik ben niet gesteriliseerd en ook niet in het bezit van een stamboom.

Ik houd van spelen en van het buitenleven, maar ik voel me erg eenzaam zo zonder een maatje om lekker mee te dollen.

Wie biedt mij dat heerlijke warme thuis, waar ik veel liefde en aandacht kan kijgen en weer lekker kan spelen met een soortgenoot?

Bel mijn vrouwtje voor inlichtingen:
06 20 50 00 03 of 0570-789255, of mail: w.wendy@concepts.nl
Een heel stevige poot van Sitara





• 14 oktober 2011 •

Voorlopig Goed Nieuws!
Over Chino is deze afgelopen week contact geweest met een echtpaar uit Nunspeet, dat al in het bezit is van twee husky's en die nu op zoek zijn naar een derde husky om de roedel uit te breiden.
Inmiddels is Chino voor een nadere kennismaking naar Nunspeeet geweest en het klikte zo goed, dat er is afgesproken dat Chino nu vier weekjes "op proef" op zijn nieuwe adres zal blijven en als alles goed gaat met de andere honden zal hij daar ook permanent blijven.

We duimen voor Chino!


• 15 september 2011 •
Chino zoekt een nieuw thuis
Chino, een schat van een husky.

Chino is een reu van ruim 2 jaar oud. Hij kwam in ons leven toen hij 15 weken oud was en Chino was een ontzettend bang hondje. Waarschijnlijk is hij voordat hij bij ons kwam, bij iemand geweest die niet zo leuk met hem is omgegaan.
Zijn angstigheid hebben we gelukkig goed onder de knie gekregen. Wel is hij in zijn contacten aanvankelijk een beetje wantrouwig tegenover andere (voor hem vreemde) mensen, maar als hij je eenmaal kent, dan heb je er ook meteen een vriend voor het leven bij.
Chino heeft een goed karakter en hij kan in principe met iedere hond goed overweg. Hij is dol op spelen met andere honden, maar gaat ook heel graag mee om naast de fiets te rennen en lekker te zwemmen om weer wat af te koelen.

Wij hebben zelf 2 katten en ook daar speelt hij mee. (We weten echter niet of het met andere katten ook zo goed gaat; het is wel een echte husky!)
Wij laten hem bij losloopgebieden, in het bos en op het strand altijd los lopen en dit gaat heel goed. Hij is echt dol op lange wandelingen maken.
Verder vindt hij kinderen helemaal enig!

De reden waarom wij Chino wegdoen is dat wij nog een Stafford Terriër hebben en de laatste tijd gaat het niet meer zo goed tussen de twee honden. Dit willen we voor beide honden niet langer zo handhaven.
Chino kan absoluut niet alleen zijn, daarom moet hij echt bij een andere hond (het liefst een vrij speelse) geplaatst worden. Hij is graag in de tuin, dus het mooiste zou zijn als hij een huis met een tuin krijgt!
Hij is gewend om heel veel te lopen. 's Middags fiets ik een stuk met hem en 's avonds gaat hij lekker spelen met andere honden. Tussendoor laat ik hem nog uit; hij heeft veel beweging nodig anders gaat hij, zoals een echte husky dat doet: slopen.

Via deze site hoop ik iemand te vinden, die hem alle liefde en aandacht kan geven, die hij verdient. Iemand, die veel geduld met hem heeft, lekker veel thuis is en die genoeg tijd voor hem vrij wil maken.
Houd je van veel sportiviteit en actie en heb je het geduld om zijn vertrouwen te winnen neem dan contact met me op.
Ingrid Slinger, 0297-761130






• 5 juni 2011 •

Sirius heeft een nieuw huis
Weer een succesvolle herplaatsing na een oproep op onze website!
Sirius heeft een nieuw huis gevonden. We wensen ook hem een gelukkige toekomst met de nieuwe eigenaren!

• 20 april 2011 •
Sirius
Er wordt een nieuw "thuis" gezocht voor de Siberische Husky Sirius, die op het moment woonachtig is in Amsterdam. Sirius is een reutje van 1 jaar en 4 maanden, hij heeft alle entingen gehad en is recentelijk ontwormd.

Zijn huidige eigenaresse schrijft het volgende over hem:

Sirius woont sinds maart 2010 bij ons in Amsterdam. Wij hebben hem opgehaald uit Rotterdam waar hij woonde met zijn moeder, 3 zusjes en 2 broertjes.
Nieuwsgierig als hij is, kwam hij als eerste kalm kijken wie wij waren. Hij maakte al gelijk een vrolijke, levendige indruk.
Intussen hebben wij nog steeds contact met de eigenares van Sirius, zijn moeder en zij organiseert af en toe "speelafspraken" met de moeder en de andere broertjes en zusjes van Sirius, die inmiddels bij andere gezinnen wonen. De vader van Sirius is ook bij haar bekend.

Cursus
Na een goed verlopen gewenning bij ons thuis zijn we steeds meer met Sirius aan de slag gegaan. Hij genoot zichtbaar van de puppytraining die we met hem hebben gevolgd nadat hij een maand bij ons was. Hij leert snel en zal vast geïnteresseerd zijn in meer mentale en fysieke uitdagingen. Zwemmen en met andere honden spelen maakt hem super blij.
Met het uitlaten kan hij ook loslopen. Hij blijft dan niet consequent "aan de voet" maar hij komt telkens terug naar ons. Hij jogt met ons en we gaan met Sirius skeeleren. Ook loopt hij graag naast de fiets. Hij heeft een goede verstandhouding met onze zoon van 8 maanden. We hebben er dan ook alles aan gedaan om hem flink te socialiseren.
Dingen kapot knagen deed hij enkel als jonge pup, nu niet meer.
Hij doet niet moeilijk over z'n plek of eten, je kunt je hand in z'n voederbak leggen. Verder heeft hij erg veel potentie om van alles te leren en hij is een echte schat. Hij vindt het ook nog eens heerlijk om op zijn tijd een knuffel te komen halen.

Ogen
Door plotselinge familieomstandigheden wordt het lastig om over enkele maanden Sirius evenveel activiteiten te bieden als op dit moment. Hierdoor zoeken wij een nieuwe eigenaar/eigenaresse die het bovenstaande in beschouwing wil nemen en ervaring heeft met Siberische Husky's.
We zoeken iemand die meer interesse heeft in zijn actieve aard dan in zijn blauwe ogen en mooie vacht. Ook is de mentale uitdaging in combinatie met fysieke activiteit zeer belangrijk.
De gezinssamenstelling is minder van belang aangezien Sirius met alles en iedereen vrienden kan zijn.

Geïnteresseerden kunnen emailen naar amanda16_3_87@hotmail.com
Bellen is ook mogelijk 0630396541





• 20 februari 2011 •
Sky is herplaatst en heeft een nieuw vriendje!
Dankzij een oproep op onze site voor herplaatsing heeft Sky een nieuw tehuis en tegelijk ook een nieuw vriendje, Skippa.
We zijn heel erg blij en wensen Sky veel plezier samen met Skippa en haar nieuwe eigenaars!

Skippa en Sky


• 30 januari 2011 •
Siberisch Huskyteefje Sky
Wegens omstandigheden willen wij ons Siberische Huskyteefje, Sky, aanbieden.

Sky is net 2 jaar en ze is gesteriliseerd. Sky is bij ons gekomen toen ze 7 maanden jong was. Ze kwam uit het asiel. Helaas was ze sterk vermagerd en er werd niet goed genoeg naar haar omgekeken. We hebben haar in ons gezin opgenomen en veel liefde gegeven. Sky is gelukkig niet meer de hond die ze vroeger was. Ze is heel nieuwsgierig geworden (niet meer bang), kan goed overweg met andere honden (niet alle) en ligt graag bij haar baasjes aan de voeten.

Speels
Ze past het beste in een gezin met nog een husky. Ze kan, zoals vele andere husky's, niet alleen thuis blijven. Ze wil erg graag los lopen, maar doen we niet. Ze houdt er namelijk nogal van om in de buurt "rond te kijken". Ze kan niet bij katten of andere kleine huisdieren.
Sky houd erg veel van spelen en kan dan ook niet genoeg speeltjes om zich heen verzamelen. Verder vindt ze erg prettig om lekker geknuffeld te worden. Zwemmen vindt ze heerlijk.

Belangstelling?
Mochten jullie toch nog meer willen weten over lieve Sky dan ontvang ik graag een belletje of een e-mailtje!
Samantha Freriks





• 25 oktober 2010 •

Gevonden
Sarah heeft haar nieuwe thuis gevonden, we wensen haar alle goeds.

• 22 oktober 2010 •
Sarah zoekt een "warm nest" samen met lieve mensen
Deze week werden wij benaderd vanuit het dierenasiel 't Noordbroek te Almelo. Het betrof een speciaal verzoek om te helpen bij de herplaatsing van Sarah, een jonge Siberische Huskyteef, die door in beslag name in oktober 2010 in de dierenopvang terecht is gekomen.
Daar wij al eens eerder zeer actief en succesvol hebben geholpen met de herplaatsing van een asielhusky, geven we daarom graag weer onze medewerking.

Hieronder vindt u een korte beschrijving van Sarah
Sarah is door een inbeslagname bij de opvang binnengebracht. Tot nu toe heeft haar leven er niet erg rooskleurig uitgezien.
Gelukkig lijkt zij hier geestelijk echter niet ernstig onder geleden te hebben. Deze mooie zwart-witte huskydame is een ontzettende fijne 'gast' in de opvang.

Sarah vindt andere honden fantastisch. Zoals vaak bij husky's, is zij werkelijk een kei in de omgang met andere honden. Ze is vriendelijk en zeer correct in het contact naar haar overige asielgenoten. Ze houdt van een dolletje, maar toont ook begrip als een andere hond hier even niet op zit te wachten.
Ze kan in de opvang eigenlijk met iedere hond overweg; een héle prestatie, daar niet alle honden, om het maar eens subtiel uit te drukken, zo 'fijnbesnaard' zijn als Sarah. Erg mooi om te zien hoe ze haar gedrag aanpast aan elk hondenindividu.















Sarah is een ontzettende knuffel en is ondanks haar verleden dol op mensen; zij verblijft graag in gezelschap. Waarschijnlijk houdt zij er niet van om lang alleen te zijn. Het is daarom belangrijk dat er veel aandacht aan haar besteed kan worden.

Wat kunt u doen?
U zult begrijpen dat wij allemaal voor deze lieve, mooie Sarah het allerbeste willen.
Hoewel bovenstaande beschrijving waarschijnlijk veel mensen aan zal spreken, plaatst het asiel Sarah bij voorkeur bij een andere hond/roedel, husky/poolhond. Ervaring en kennis van het ras is geen pré, maar wordt wel erg op prijs gesteld.
De mensen van 't Noordhoek staan u graag verder te woord over deze dame. En Sarah? Die kijkt uiteraard uit naar uw bezoek!

Contactadres
Als u interesse heeft dan kunt u contact opnemen met:
Dierenopvang 't Noordbroek
Noordbroek 8, 7604 BL Almelo
0546-453901 tussen 11.00 en 17.00
Geopend ma t/m za tussen 13:30 en 16:00
www.dierenopvangnoordbroek.nl
info@dierenopvangnoordbroek.nl

_____________________________
Wij van onze kant wensen Sarah alle goeds voor de toekomst en hopen een klein steentje bij te dragen aan haar "welzijn"!








_

— copyright © 2007-2022 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —