Over ons

Wij zijn Marjolein Martius en Mariella van Garderen en wonen met onze husky’s in Alkmaar, dichtbij de prachtige bossen, de duinen en het strand.
Wij beiden hebben al van kleins af aan een grote liefde voor dieren en zijn in de gelukkige omstandigheden om samen onze passie, het leven en werken met sledehonden, te kunnen delen.

Onze Roedel
De eerste Siberian Husky, Zanuk werd in 1994 door Marjolein gekocht bij de Severnoi Zemli Kennel van Adry Voorbach en Leo de Ouden. Tegenwoordig hebben we een roedel van 8 raszuivere Siberian husky’s, variërend in leeftijd van jong tot oud.
We vinden het belangrijk een goede en respectvolle band met onze honden te hebben, want naast onze "werkhonden" zijn onze dieren ook onze maatjes en vrienden.
Bovendien zijn we er van overtuigd, dat we door een goede en zuivere connectie met hen, beter als team met elkaar kunnen samenwerken en kunnen genieten van wat de sledehondensport te bieden heeft.
De honden zijn bij ons merendeels in en om het huis te vinden. Kennellife is voor als wij werken, een dag druk of weg zijn, maar zeker geen 24/7 optie.

Kennelnaam
Sinds 5 augustus 2002 is Siberian Spirit officieel bij de Raad van Beheer geregistreerd als erkende kennel.
Onze kennelnaam behelst de vele bijzondere kenmerken van de Siberian Husky. Spirit staat voor het eigenzinnige karakter, de vitale levenskracht, de tomeloze energie, de fysieke en mentale levenslust en de hun toebedichte spiritualiteit.

Sport/trainen
Het gehele jaar door zijn we ongeveer drie of vier keer per week actief met onze honden.
Gedurende de wintermaanden maken we langere tochten met het team voor de kar door de duinen en/of bossen. Een periode bij uitstek om de Siberian echt lekker aan het werk te hebben!
De trainingen zijn recreatief, met respect en oog voor inzet, leeftijd en omstandigheden van het dier als individu en het team als geheel.
Ook doen we gedurende het winterseizoen soms mee aan een aantal sledehonden-wedstrijden.
We geven onze honden niet de zgn. zomerstop, wat normaal is in de slede-hondensport. We vinden het niet fijn als de honden ongeveer een half jaar stilstaan, want "stilstand is achteruitgang" en wij zijn van mening,  dat een goede conditie bijdraagt aan hun mentale en fysieke welzijn.
In het voorjaar trainen we de honden af tot een beperkt aantal kilometers om zo tijdens de warmere maanden op een bepaald niveau te blijven lopen. Zolang de temperatuur het toelaat trainen we met de kar en wanneer de temperaturen rond de 15 graden komen, gaan we vroeg in de ochtend een paar kilometer met ze fietsen met na afloop een korte wandeling.
Als uitwijkmogelijkheid voor dagen, dat trainen door te warme weersomstandigheden echt niet mogelijk is, hebben we de beschikking over een fantastisch uitrenveld.

Onze senioren
Overigens... de senioren uit de roedel mogen zich dagelijks verheugen op een wandeling, want ook als oudere hond, die jarenlang inzet en passie heeft getoond door te werken in ons team, heeft, als werken voor de kar niet meer kan, diezelfde goede conditie nodig!














— copyright © 2007-2022 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —