Wolfy en haar broertjes
.
Wolfy——januari 2008
Wolfy hebben we gehouden uit het eerste nest van Siberian Spirit Bless Yuma Maria en Komaksiut Ilianaraitok. Ze is geboren op 29 oktober 2007.
Wolfy is een teefje en is, zoals haar naam al zegt wolfsgrijs met wit van kleur.
Wolfy is inmiddels elf weken en het gaat haar heel goed. Hoe goed, leest u in het onderstaand verslagje...

Twee moeders
Hoe gelukkig mag je je als puppy prijzen met twee moeders. Wolfy heeft dat geluk... Niet dat ze echt twee moeders heeft, want er is natuurlijk maar een èchte moeder... Maar Wolfy heeft in haar oma Eskimo een tweede moeder gevonden, die met haar speelt, die haar wast en net zo goed voor haar zorgt als moeder Yuma. Eerlijk gezegd, misschien soms nog wel een klein tikkeltje beter en meer ervaren...

Spelen en wandelen
Met haar moeder spelen vind Wolfy leuk, maar soms nog wat eng! Yuma is vooral buiten zo wild, dat Wolfy maar gauw op haar rug gaat liggen. Hetzelfde gebeurt als ze met Bear gaat spelen. Het gaat te wild en te hard.
Wandelen doen we nog op beperkte schaal. Aangezien de inentingen nog niet volledig zijn, mijden we nog de drukke uitlaatplekken zoals bijvoorbeeld het bos en de loslaatveldjes in het park. Nog een paar weken en dan kan dat allemaal wel, maar nu zoeken we nog naar plekjes waar niet teveel honden komen. Daar kan ze dan even los en dollen met oma Eskimo.
Het liefste wandelt en speelt ze met Eskimo, gezellig en rustig en oma weet precies hoe het allemaal moet. Voor ons is het ook de beste combinatie, omdat Eskimo rustig aan de lijn loopt. Yuma daarentegen sleurt ons over straat en in combinatie met een klein pupje is dat niet handig.

Groeien
Groeien doet Wolfy als de beste. Al het eten wat je haar voorschotelt vind ze heerlijk. Bijna iedere dag verbazen we ons erover hoe ze groeit.
Niet alleen haar lijfje verandert, maar in haar gezichtje verandert ze ook nog steeds. Van haar donkere kopje is niet veel meer over. Het wit in haar gezichtje tekent zich meer en meer af en als je de oude foto's terugkijkt kun je je niet voorstellen, dat ze met zo'n donker kopje en lijf is geboren. Het is en blijft een toverbal.
Haar oren staan mooi en fier overeind en lijken bijna belachelijk groot in verhouding met haar kleine hoofdje. Maar... ze staan overeind en dat maakt dat ze gelijk een heel ander koppie heeft.

Meedraaien in de roedel
Kijken en kijken, dat is wat Wolfy doet. Kopiëren en nog eens kopiëren. De grote honden zijn haar voorbeeld.
Wat moeder Yuma betreft is dat niet altijd even handig en we houden soms ons hart vast, want Yuma heeft veel "stoute" trekjes in zich.
Zagen we Yuma vroeger en nu nog, met van alles slepen, tot, eerlijk waar, soms met de meest gevaarlijke dingen zoals bijvoorbeeld een mes, ook Wolfy-lief, loopt nu al met messen door de kamer. Moeder sleept ze van het aanrecht, likt ze lekker af en vervolgens loopt het kleintje ermee alsof ze een reuze coole trofee heeft.
Het valt niet altijd mee de goede opvoeding te geven, terwijl ze niet altijd het goede voorbeeld krijgt!

Zindelijkheid
Plassen en poepen kan ze keurig buiten! Daar zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden: je moet ogen en oren op stelen hebben, je moet constant opletten en je moet op het juiste moment ingrijpen.
Dat lukt lang niet altijd... Als je geluk hebt gaat het de dag door aardig. Er zijn ook veel missers... je bent net te laat of je bent net met haar naar buiten geweest en ze doet vijf minuten later net zo lekker weer binnen een plas.
Een nadeel aan onze woning zijn de trappetjes, die we hier hebben. Een split level woning is erg leuk, maar met een pup tot zes maanden heel onhandig. Voor een plas in de tuin moet je haar altijd naar buiten dragen, omdat de tuin een niveau lager ligt dan de keuken. Dat is nu nog geen bezwaar maar als we een paar maanden en kilo's verder zijn wel! Tegen het einde van de periode van zes maanden, waarin ze geen trappen mag lopen, kun je wel eens flinke last van je rug hebben!
Maar we blijven ons best doen en nemen alle tussendoor "ongelukjes" maar voor lief.

Slapen
Slapen dat doet ze als de beste en het liefste op bed. Breeduit en languit tussen ons in. Alle ruimte voor zichzelf innemend.
We weten dat lang niet iedereen dat prettig vind, maar wij vinden het gezellig, dat lieve kleine hondenlijfje zo tussen ons in. Vaak leggen we haar, met haar slappe, slaperige lijfje op een gegeven moment naast het bed op haar donzen kussen. Verwend, ja, dat wordt ze wel, maar het is maar zo'n kort tijd, dat ze zo klein en zo extreem vertederend zijn.
Heerlijk, dat ze zo de hele nacht doorslaapt en heerlijk dat ze ons niet wakker maakt. We denken nog wel eens aan onze lieve vijf pups, die ons om twee uur en vijf uur 's nachts met hun gekrijs wakker maakten...hongerig naar eten en aandacht...

Blij
We zijn blij met onze nestkeus, onze Wolfy. Ze heeft een opgewekt karakter en is altijd blij en vrolijk.
Ze vindt mensen en kinderen altijd leuk en gaat al kwispelend naar ze toe om ze te begroeten en een aai in ontvangst te nemen. Ze denkt ook altijd dat iedereen haar ook leuk vindt. Dat loopt nog wel eens op een teleurstelling uit. Er zijn altijd wel eens mensen,die haar niet zo leuk vinden en dan zie je haar bijna denken: "Huh??? ben ik nou niet leuk of hoe zit dat?" Een onbegrijpelijke gezichtsuitdrukking lijken wij dan bij haar te zien, maar dat zal wel verbeelding van ons zijn...
________________________

Chinook——januari 2008(Chinook werd vroeger Nikolai genoemd)
Chinook kan het prima vinden met Frodo, de teckel. Ze ravotten soms wel erg veel, zodat we ze even tot orde moeten roepen.
Alhoewel... zijn naam roepen heeft niet altijd zin: "als ik niet wil reageren doe ik dat echt niet!"
Het wandelen gaat steeds beter, maar af en toe denkt hij weleens dat er een slee aan zijn riem zit (zit vast in zijn genen).
Nu ik dit schrijf hoor ik hem al weer 'howlen' in zijn bench, zijn dutje zit erop en Sylvia gaat hem nu uitlaten.

Bijzonder
Chinook is wel een bijzondere hond hoor, hij lijkt af en toe meer op een kat: ...sluip, sluip om de hoek van de tafel en dan de teckel bespringen, een echte jager. Ook achtervolgt hij soms de schaduw van zijn eigen oren, is wat minder slim he?
Chinook hoort er al helemaal bij en plast nog graag in huis. Ook dat zal vast goedkomen. Bij Frodo is dat ook gelukt maar we weten niet meer hoe.
Op de foto zien jullie dat zijn rechteroortje staat, al vanaf nieuwjaar ongeveer. Zijn linkeroortje probeert het af en toe wel maar dat wil nog niet helemaal lukken. Hoe is dat bij zijn broers en zus?
Chinook was een paar dagen geleden al iets van 10,4 kg, hij groeit als kool!

Chinook op
3 februari 2008



Gegroeid

1 febr 2008: We zijn met Chinook bij de dierenarts geweest, die heeft hem ook ingeënt tegen rabies (voor Zweden)... Hij vond dat Chinook erg gegroeid was en voorspelde dat het een grote hond zou worden van misschien wel 32 kilo. Ik hoop dat hij er flink naast zit... Afgelopen woensdag woog hij 13,5 kg!
Leo, Sylvia, jef, Melissa, Frodo en Chinook.
________________________


Snow——januari 2008
Hallo allemaal,
Hier is nieuws over onze Snow, het gaat héél goed met hem, met de andere honden samen gaat het geweldig!
Maar Yurok is zijn grote vriend, die is dan ook super tolerant, Snow mag alles bij hem doen, hij hangt in zijn vacht en daagt hem uit om te spelen wat ook vaak gebeurt! Alyeska is minder tolerant maar wil wel met hem spelen als het háár uitkomt, en dat is prima!
Wat de zindelijkheid betreft doet hij het erg pittig voor zijn leeftijd. Hij gaat zelf naar buiten als hij nodig moet, we hebben een hondenluikje dus dat is erg makkelijk! Tijdens de wandelingetjes poept en plast hij óók, natuurlijk ook nog wel eens binnen!
De oortjes van Snow staan nu overeind, nog wél wat wiebelig maar dat komt ook wel goed!
We hebben nu een ècht roedeltje geweldige husky's waar we erg blij mee zijn.
Ton, Carla, Alyeska, Yurok en Snow
________________________

Baldr——januari 2008(Baldr werd vroeger Jack genoemd)
Onze lieve vrolijke Baldr
“De god van het licht, wijsheid en schoonheid” uit het oud-noords prozawerk de “Edda”, daar is hij naar vernoemd.
En hij doet zijn naam eer aan... hij is namelijk het zonnetje in huis! Hij maakt iedereen blij met zijn vrolijke karakter. Ook is hij dol op onze dochter Indira, zodra hij haar ziet wordt hij helemaal wild van enthousiasme, die twee zijn enorm gek op elkaar. Maar gek is hij vooral op de andere honden, waarmee hij de hele dag speelt. Vooral met onze husky FenriR trekt hij veel op. Ze zijn duidelijk uit hetzelfde hout gesneden: samen de tuin omploegen, de katten de stuipen op het lijf jagen en natuurlijk onze armen enorm belasten tijdens het wandelen aan de riem; kortom, alles wat een husky behoort te doen!!!

FenriR en Baldr,
februari 2008


Praten
We genieten van zijn weerwoord als je tegen hem kletst (iets wat we de hele dag door doen). Ja... dan praat hij terug. Maar ook als we niet in discussie willen, wanneer hij even in de bench moet bijvoorbeeld... hele verhalen... door middel van een grom of een kort maar luid gehuil krijg je dan vooral de tegens te horen. Zo overtuigd als hij dan is van zijn gelijk, zo moeilijk is het voor ons om voet bij stuk te houden, want zo krachtig en zelfverzekerd als hij is, zo dominant is hij soms ook. Dat maakt het dat we hem af en toe ook echt moeten vertellen dat hij zeker niet de alpha is. Slim is hij ook. Bij de poezen haalt hij een wit voetje door de charmeur uit te hangen. Een perfecte strategie om hun vertrouwen te winnen. Wanneer hij dat eenmaal heeft, is zo'n poes natuurlijk tien keer beter voor doorkomende tandjes als zo'n stom piepding! Ondanks dit zijn alle poezen erg gek op hem (en ze vinden het nog lekker ook wanneer hij zachtjes op hun zit te kauwen!). Gelukkig is hij ook dol op hen.
Spirit
Hij is een heerlijke vent. Hij is zo goed als zindelijk, iets waarvan we echt staan te kijken. Hij heeft zowiezo alles wat je hem leert erg snel door. Iets wat erg fijn is als we straks met hem gaan werken. Hij heeft een enorme spirit... een “Siberian Spirit”! Deze lieve, slimme en mooie Baldr is voorbestemd voor ons.
Nanja, Hans en Indira
________________________

Cosmo——januari 2008(Cosmo werd vroeger Cosmic Chico genoemd)
Cosmo ziet er uit als een enorme knuffelbeer, en zoals hij eruit ziet zo gedraagt hij zich ook. Het verbaast ons hoe makkelijk hij is en hoe snel hij zich aan ons gezin heeft aangepast.
Voor een pup van 12 weken is hij groot, erg groot. Hij weegt nu 13.9 kilo. Eigenlijk vind hij alles goed, we hebben hem nog nooit horen janken. 's Middags na de wandeling gaat hij in de bench waar hij gaat slapen en geduldig wacht totdat hij er weer uit mag.
's Morgens is hij zo lui, dat we hem bijna niet wakker kunnen krijgen (het is toch wel een husky?).
Hij kan het goed vinden met onze andere husky Fidjar (zoon van Lady, dus een iets ander karakter). Fidjar is een hele trotse eigenzinnige husky, hij vind Cosmo wel leuk maar is erg gereserveerd naar hem toe. Spelen samen zit er niet in, dat heeft Fidjar nog nooit gedaan; andere honden hebben zijn interesse gewoon niet. Cosmo heeft weinig last van zijn overbeet, hij eet en kauwt er niet minder om. Het is nog even afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen, en ach het is toch ook wel een koddig gezicht die grote lobbes met dat muizenbekkie.

Cosmo en Fidjar

We hebben ook nog 3 katten die niet bepaald kinderachtig zijn. Als Cosmo loopt uit te dagen, meppen ze behoorlijk van zich af. Alleen katten en honden tegelijkertijd eten geven is niet te doen. Cosmo stuift als een idioot op de voerbakken af zodat de katten geen tijd hebben om te reageren en de bakken dus weer leeg zijn.
Hij heeft inmiddels zijn eerste les op de puppycursus gedaan en we gaan proberen hem een behoorlijke opvoeding te geven. Ooit zal hij zich toch wel als een husky gaan gedragen...
Groeten uit Eerbeek. Wilco, Ans, Fabrice & Milan.
________________________

Cosmo——14 februari 2008
Met Cosmo gaat het geweldig, het is echt nog steeds de meest zoete hond die je maar kan bedenken.
We moeten wel oppassen dat hij niet vreselijk verwend word, hij hobbelt de hele dag achter mij aan, en wil alleen maar geknuffeld worden, heerlijk! We kunnen ons niet voorstellen dat dat zo blijft, hij doet werkelijk niets wat niet mag. Hij vindt alles goed en is zo geduldig. Hij luistert goed, ook in het bos waar hij altijd lekker los kan lopen.
Op de cursus grappen ze al dat je beter een husky dan een labrador kan trainen, want husky´s zijn zooo makkelijk. haha
Ans
________________________

Chinook weerzien——16 februari 2008
Afgelopen zaterdag was het leuk om jullie weer te zien en ook Chinook was dat helemaal met ons eens, kijk maar naar de foto.
Ik weet niet of het ook met jullie bezoek te maken heeft hoor, maar sinds gisteren doet Chinook's linkeroor ook weer zijn best. Het staat een groot deel van de dag weer fier omhoog. Wordt hij misschien toch nog een echte husky.

Weerzien met Chinook

Zondag op de gehoorzaamheids-cursus voor beginners hebben we goede tips gehad om het trekken bij het wandelen af te leren. Sylvia en ik doen ons best om dit in de praktijk te brengen. Op dit moment lijkt het al wat te doen, doorzetten en afwachten maar.
Volgens de instructrice zou het zelfs mogelijk zijn om hem netjes te leren om met wandelen niet te trekken en later in een harnas aan de step of zoiets wel te laten trekken. Ik hoop dat dat ons gaat lukken, dat zou fantastisch zijn. Jullie denken misschien: veel succes ermee, het is wel een siberische husky hoor, maar we gaan het toch proberen. Wie weet...
Leo, Sylvia en Melissa
________________________

Snow——5 maart 2008
Aan allemaal,
Het is leuk om te lezen dat het met alle hondjes goed gaat en dat we op de hoogte blijven van het wel en wee.
Met Snow gaat het prima, hij groeit als kool en weegt 18 kilo. Het is een flinke jongen, dus dat belooft wat! Hij is erg vrolijk en enthousiast en ziet er erg leuk uit met zijn ontdeugende kop. Hij lijkt op Yurok, zijn rug wordt zwarter en verder véél wit.

Snow, Yeska
en Yurok


De buurtkinderen willen hem graag aaien wat hij allemaal leuk vindt! Hij komt blij op ze af en ook op andere honden, maar dan komt hij wel eens van een koude kermis thuis want niet iedere hond vindt dat goed!
Snow loopt daar waar het kan nog los en verder heeft hij een tuig om net als de anderen. Alyeska trèkt niet met wandelen dus is het handig dat hij naast haar loopt om netjes te leren lopen (hopen we). Yurok wil nog wel eens hard trekken als er andere honden aankomen wat nog wel eens een valpartij veroorzaakt bij ons. Gelukkig loopt het altijd goed af! Het wandelen met de roedel vindt Snow erg leuk, we gaan vaak naar het bos en de duinen. We rusten dan af en toe voor de kleine beentjes onder ons, alhoewel hij weinig van rusten wil weten!
Het is de bedoeling dat Snow in de toekomst ook voor de step gaat. Hij heeft de kunst al afgekeken op Geestmerambacht waar we zaterdag al heel vroeg (7:30) waren! Eerst even een poep en plasrondje, dan de harnassen aan en gaan! Snow bleef bij mij (Carla) achter. Alyeska en Yurok gingen goed van start, tot Snow begon te loeien, toen wilden ze geen stap meer verzetten!! Dus weer teruggekeerd en dat ging als een speer! Ze begroetten elkaar of ze elkaar in geen weken hadden gezien! Snow ging spontaan tussen de groten in lopen voor de step zo van: "ik weet het al hoor". Het was zo'n koddig gezicht dat kleine mannetje parmantig voor de step! Normaal gesproken racen Alyeska en Yurok zonder problemen het meer in de rondte, maar dat was nu even anders met Snow! We verzinnen er wel wat op.

Ze spelen nog steeds erg leuk met elkaar, maar Snow heeft veel ontzag voor Alyeska die toch wel de baas lijkt te zijn.
Marjolein en Mariella komen ook af en toe langs, dan kunnen Snow en Wolfy lekker samen spelen. Daarna kunnen we ze opvegen, zo moe zijn ze dan!
Dit was het weer voor nu, wat fijn dat we allemaal van die heerlijk honden hebben!
We hopen iedereen te zien op de Jonge Hondendag!
Groetjes van Ton, Carla, Alyeska, Yurok en Snow.
________________________

Cosmo——3 maart 2008
Hallo Mariella en Marjolein,
Hier dan wat foto's en nieuws over Cosmo. Het gaat hartstikke goed met Cosmo en ons. Hij groeit nog steeds als kool, vorige week woog hij ruim 19 kilo.

Cosmo en Fidjar

Zijn nu over op hondenvoer voor de volwassen hond, dit op advies van onze dierenarts. Het gaat anders echt te hard. Hij blijft nog steeds een lieve aanhankelijke hond. Al begint hij nu wel meer trekjes van een husky te krijgen. Met zijn jachtinstinct is in ieder geval niets mis. Van´t weekend zag hij opeens een paar pauwen lopen, hij erop af. Toen had hij opeens geen oren meer, rende recht op ze af. We hadden geluk, er stond ook een stenen pauw die zag hij aan voor een echte en remde dus af, zodat we hem snel vast konden doen. Dat weten we dus ook weer, moeten hem in de gaten gaan houden. Hij gaat ook samen met Fidjar in de weilanden op muizen en mollenjacht, ook dan lijkt hij geen oren te hebben.
Met andere honden kan hij heerlijk spelen, maar hij laat graag zien dat het een echte reu is, is ook totaal niet bang voor geen enkele hond.
Aan de riem lopen gaat goed, we leren hem dat hij niet mag trekken als we naar het bos lopen.
Hij heeft z´n tanden gewisseld en lijkt geen problemen te hebben van zijn overbeet, in zijn bek vormt zich een soort kussentje, de natuur regelt dat blijkbaar zelf.

We genieten nog iedere dag van hem, zijn er echt heel blij mee. Binnen in huis heeft hij nog niets stuk gebeten, is erg rustig. Met 12 weken was hij ook al helemaal zindelijk.
Wat leuk dat jullie ze allemaal opzoeken, kennen de hondjes jullie dan nog. En hoe is ´t met jullie Wolfie.
Succes met de site. Groeten Wilco, Ans, Fabrice en Milan
________________________

Chinook——5 maanden
Hey Wolfy, zusje van me, hoe is het met you? Met mij gaat het goed, ik heb het hier onwijs naar m'n zin.
Beetje spelen met Frodo, je weet wel die kleine tekkel die pas nog in je oren hing, lekker varkensoortje knagen, lekker eten, 's avonds als het vrouwtje gaat koken lekker aan haar voeten in de weg liggen, lekker snurken, met mijn vrouwtje lekker buiten spelen en een beetje trainen om voor een slee te trekken. :-) (gee is rechts en how is links... uuhhh, of was het nou toch andersom?)
Ze snapt volgens mij niet dat ik dat toch fijner vind dan rustig wandelen maar ach... soms geef ik haar d'r zin. Net als vanmiddag, ik wandelde voorbeeldig naast haar, dat vindt ze wel leuk.
Ik zit ook op cursus, leuk joh, dan krijg je veel lekkere hapjes en ach ik kan alles toch al.

Chinook en Frodo

Daar trek ik natuurlijk niet, dat bewaar ik wel voor thuis want die les-mevrouw is wel heel erg streng, slim hè?
Gisteren had ik toch een leuke dag joh, we zijn naar het strand geweest. Leuk joh, eerst in de auto even lekker meejanken met Frodo, niet te lang want anders wordt het vervelend, en daarna hebben we toch lekker op het strand gerend!!
Lekker los, tekkeltje vangen (ze waren de bal vergeten). Ik heb ook een heleboel vriendjes gemaakt daar, alleen die golven vind ik niet zo leuk. Na een uurtje zijn we weer naar huis gegaan en daarna heb ik toch een grote snurk gemaakt!!

Ik kan niet wachten tot dat het 13 april is dan zien we elkaar weer en onze andere broers ook hoop ik.
Zus, tot gauw en een grote lik op je neus van je grote broer Chinook. (20,7 kilo volgens mijn baasje, hoeveel weeg jij?)
p.s. doe je baasjes de groetjes van mijn baasjes en ik geloof dat ze nog een foto van me erbij gedaan hebben. (ze moesten dit even van mij typen, mijn poten passen niet op het toetsenbord)
Chinook
________________________

Wolfy——4 en 5 maanden





















Jonge Honden Dag
13 april 2008
Een verslag van
de Jonge Honden Dag
lees je bij: C-nest 2007




































_

— copyright © 2007-2022 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —